Doelstellingen
De belangrijkste doelstellingen van de VerV als beroepsvereniging zijn:
1. Uitwisselen van kennis en informatie
De ergonomievereniging is opgebouwd rond drie thema's: kantoor, industrie en zorg. Daarvoor worden drie types studiedagen georganiseerd. Ergodays zijn grote studiedagen die een specifiek thema in de diepte bespreken. Intervisies zijn bijeenkomsten van een kleinere groep waarin ervaringen gedeeld en bediscussieerd worden. Webinars staan tenslotte open voor iedereen. Op die manier ontstaan er open kennisnetwerken van gelijkgestemden.
2. Inhoudelijke partner ergonomie-opleidingen
VerV heeft een leerlijn ergonomie uitgeschreven met kennis en vaardigheden. Voor de basisopleiding ergonomie wordt samengewerkt met Prebes, de vereniging van preventieadviseurs. De opleiding adviseur ergonomie gaat een stap verder en diep met Prevent als organiserende partner. Tot slot wordt met de specialisatie ergonomie een concrete nood ingevuld voor de ergonomen die reeds aan het werk zijn. Deze vorming biedt een stevige wetenschappelijke onderbouwing, maar is tegelijk praktijkgericht.
3. Verzamelen van alle ergonomie-geïnteresseerden
VerV, Beroepsvereniging voor Ergonomie, wil iedereen die bezig is met ergonomie samenbrengen. Dit zijn preventieadviseurs ergonomie, interne ergonomen en aanspreekpunten ergonomie. De multidisciplinaire preventieadviseur wordt eveneens als belangrijke ambassadeur van ergonomie gezien. Met campagnes en praktijkrichtlijnen wil VerV ergonomie bij een brede groep mensen brengen.
4. Adviseren van beleidsorganen over ergonomie
VerV ontwikkelt standpunten over ergonomie en de positie van de ergonoom. Daarom maakt VerV ook deel uit van CoBePrev, een consortium voor alle beroepsverenigingen in preventie. Doel is de krachten te bundelen en zo met een sterkere stem advies te geven aan overheid, opleidingsinstituten en externe partners. De preventieadviseur van de toekomst staat daarbij centraal.
Nieuws
Deze sectie is leeg.