Verslag webinars 10-10-10

Op 10/10 het zitten 10 minuten onderbreken op kantoor of op school, dat is de 10-10-10 campagne. Dit is een organisatie van VerV en Vlaams Instituut Gezond Leven. Ter gelegenheid van deze campagne stonden er op 10 oktober ook twee webinars op het programma.

Wisselwerken op kantoor in de praktijk
Het is belangrijk om regelmatig de zitmarathon te doorbreken, maar toch is wisselwerken niet altijd evident. In deze webinar licht An Bogaerts toe hoe KULeuven streeft naar afwisselen tussen zitten, staan en bewegen. Succesverhalen en hinderpalen komen aan bod. 
An Bogaerts, Erkend Ergonoom KU Leuven

Minder zitten en meer bewegen op school
Het motto van "beter zitten en minder zitten" geldt ook voor de schoolgaande jeugd. Naast de noodzaak voor aangepast meubilair voor leerlingen, is een ander belangrijk aandachtspunt minder lang zitten en af te wisselen. Dit vormt ook de kern van deze 10-10-10 campagne. 
Els De Wael (Infrabel) en Astrid Van Severen (Liantis), Erkend Ergonoom

Presentatie - Minder zitten en meer bewegen op school

Nieuws

Inzendingen "Goede praktijk ergonomie 2016"

Met 20 inzendingen kende deze eerste prijs voor "Goede praktijk ergonomie 2016" een mooie respons. Opvallend was het brede publiek dat met ergonomie bezig is: van preventieadviseur niveau I tot II, van bachelor LO tot master productontwikkeling, van studerende tot werkende ergonoom... Hieronder een...
Lees meer

Start nieuwe Vlaamse Ergonomie Vereniging - VerV

De Vlaamse Ergonomie Vereniging is gegroeid uit de Nederlandstalige vleugel van BES. De dynamiek die de voorbije jaren werd opgebouwd, wordt verdergezet in een zelfstandig netwerk. Op deze manier kunnen een aantal specifieke doelen duidelijker gerealiseerd worden: - uitwisselen van kennis en...
Lees meer