SPREKER IN DE KIJKER - STEPHANE MANNEKENS

Het Ergonomiecongres op 24 oktober 2023 komt er snel aan. Graag laten we ook de sprekers aan het woord over hun sessie en verwachtingen. Stéphane Mannekens is zaakvoerder bij Sit & Sleep Leuven.

Wat ga je vertellen op het Ergonomiecongres?
Ik wil aan kinesitherapeuten, ergotherapeuten en ergonomen praktische tips and tricks meegeven om hoofdkussen-gerelateerde nek- en rugklachten te voorkomen of te verminderen. Allereerst zal er een inzicht gegeven worden in hoe de verschillende materialen, hardheden en vormgevingen van een hoofdkussen een positieve of een negatieve impact hebben op (reeds aanwezige) nek- of rugproblemen. Vervolgens worden er handvatten aangereikt naar hoe deze hoofdkussen-gerelateerde klachten snel bij patiënten kunnen worden opgespoord. Een relevante en gerichte vraagstelling met betrekking tot de juiste of foutieve ondersteuning van hoofd en nek, is hierin cruciaal.

Wat verwacht je van het Ergonomiecongres?
Ik verwacht dat ik via deze workshop nog meer patiënten op een indirecte manier ga bereiken. Tot op heden krijgen we al regelmatig klanten over de vloer op (para)medische doorverwijzing en ik hoop dit via deze weg nog te kunnen versterken. Zo hopen we via het Sit & Sleep advies ons steentje nóg meer bij te dragen aan een ergonomische en gezonde slaaphouding.

Wat is jouw relatie met ergonomie?
Mijn link met ergonomie is dat ik, als zaakvoerder van Sit & Sleep Leuven, ruim 25 jaar ervaring heb met ergonomische producten rond gezond zitten, slapen en werken. Samen met mijn collega’s ergonomisch adviseurs hebben we een gespecialiseerde advieszaak uitgebouwd waarin ergonomie als holistische visie centraal staat en we dit ook uitdragen naar onze klanten.

Nieuws

Start nieuwe Vlaamse Ergonomie Vereniging - VerV

De Vlaamse Ergonomie Vereniging is gegroeid uit de Nederlandstalige vleugel van BES. De dynamiek die de voorbije jaren werd opgebouwd, wordt verdergezet in een zelfstandig netwerk. Op deze manier kunnen een aantal specifieke doelen duidelijker gerealiseerd worden: - uitwisselen van kennis en...
Lees meer