Opleidingen ergonomie

VerV is inhoudelijke partner in drie niveaus van opleidingen ergonomie. Wil je je verder bekwamen in de ergonomie, hou dan volgende data in het achterhoofd.

Basisopleiding ergonomie - link
Dit is een driedaagse basisopleiding ergonomie, georaganiseerd in samenwerking met Prebes. Doelpubliek zijn preventieadviseurs die hun praktische kennis rond ergonomie willen opfrissen of bijscholen.
* 08/11: Inleiding en ontwerpen
* 15/11: Beeldschermwerk
* 22/11: Manueel hanteren van lasten

Opleiding Adviseur ergonomie - link
Deze 12-daagse opleiding ergonomie richt zich op ergocoaches, interne aanspreekpunten ergonomie of wie zich wil verdiepen in de ergonomie. Doel is dat men praktisch aan de slag kan gaan met ergonomie op werkpostniveau. Test daarvoor is een projectwerk.
* feb 2024: nieuwe editie

Specialisatie opleiding ergonomie - link
De opleiding tot ergonoom of preventieadviseur ergonomie duurt 280 contacturen en loopt over 1,5 jaar. Deze opleiding op academisch niveau streeft naar een mix van theorie en praktijk met theorielessen, bedrijfsbezoeken en praktijkopdrachten. Een eindwerk sluit deze specialisatie af. Deze opleiding wordt elke twee jaar georganiseerd.
* 26/09: Start specialisatie ergonomie

 

Nieuws

Start nieuwe Vlaamse Ergonomie Vereniging - VerV

De Vlaamse Ergonomie Vereniging is gegroeid uit de Nederlandstalige vleugel van BES. De dynamiek die de voorbije jaren werd opgebouwd, wordt verdergezet in een zelfstandig netwerk. Op deze manier kunnen een aantal specifieke doelen duidelijker gerealiseerd worden: - uitwisselen van kennis en...
Lees meer