Nieuwe praktijkrichtlijnen zorg en kantoor

Ter gelegenheid van het Ergonomiecongres worden twee nieuwe praktijkrichtlijnen gepresenteerd:

* Praktijkrichtlijn "Verplaatsen van personen"
Nieuw is een duidelijk beslisdiagram voor het bepalen van de mobiliteitsklassen. Dat geeft een gemeenschappelijke taal over de verschillende sectoren van de zorgsector heen. De hulpmiddelen per mobiliteitsklasse zijn ook meer onderbouwd in de nieuwe praktijkrichtlijn. De VerV Tilthermometer geeft ook de aanzet naar integratie in het elektronisch patiëntendossier.
 

* Praktijkrichtlijn "Kantoorinrichting"
De praktijkrichtlijn kantoor is grondig vernieuwd. Uitgangspunt zijn de vier basistaken die een beeldschermwerker uitvoert en waaraan het kantoor of thuiswerkplek dient aangepast te zijn. Geconcentreerd werken vereiste een beheersing van het lawaai, waarvoor vier strategieën zijn uitgewerkt. De zit-statafel maakt tot slot deel uit van een bredere strategie om meer te bewegen op, rond, buiten en naar de werkplek.

Ter info: de derde praktijkrichtlijn "Risicoanalyse ergonomie"

Nieuws

Start nieuwe Vlaamse Ergonomie Vereniging - VerV

De Vlaamse Ergonomie Vereniging is gegroeid uit de Nederlandstalige vleugel van BES. De dynamiek die de voorbije jaren werd opgebouwd, wordt verdergezet in een zelfstandig netwerk. Op deze manier kunnen een aantal specifieke doelen duidelijker gerealiseerd worden: - uitwisselen van kennis en...
Lees meer