Eerste schooldag voor specialisatie ergonomie

De start na de specialisatiemodule ergonomie nadert met rasse schreden. Op 27 september gaat de opleiding opnieuw van start. Na een onderbreking van zeven jaar kan er terug een nieuwe lichting preventieadviseurs ergonomie afstuderen.

De Vlaamse ergonomie vereniging heeft zich sterk bezig gehouden met het inhoudelijk uitwerken van de opleiding. Het pakket is opgedeeld.in 10 modules naar de ergonomische risico's. Elke module bestaat uit vier delen. Theorie wordt grotendeels aangeboden in zelfstudiepakketten, de praktijk gebeurt op de werkvloer in een bedrijf. Daarna past de student zelfstandig de aangeleerde methodes en kennis toe in zijn eigen bedrijf of bij een klant. Tot slot presenteert hij zijn resultaat.

Deze vernieuwde aanpak wil tegemoet komen aan de evaluatie van specialisatie-opleidingen die vorig is gebeurd doro FOD WASO. De grootste verbeterpunten waren de praktijktoepassingen en de tijdsbelasting. Door de zelfstudie en zelfstandige oefening zal de student alleszins zijn tijd meer flexibel kunnen indelen. Door naar de bedrijven zelf toe te trekken moet de vertaalslag naar de praktijk duidelijk worden. Ondanks een gezonde spanning, hebben we er vertrouwen in dat dit een goede keuze is.

De studiebelasting valt echter niet te onderschatten. De zelfstudiepakketten zitten boordevol informatie. Vandaag de dag is kennis vinden belangrijker dan kennis hebben. Toch dient er steeds een basis parate kennis te zijn. Die wordt bevraagd in de theorie-examens. Tot slot zal de student een eindwerk maken waarin hij laat zien beleidsmatig te kunnen werken in een onderneming.

Een specialisatie opleiding betekent steeds een extra werkbelasting en kruipt toch in de kleren. We wensen de studenten daarom een boeiende en zinvolle opleiding toe!
 

Nieuws

This section is empty.